Холодний суп

Складові:

  • Свіжі огірки - 6 шт.
  • Сир «фета» - 100 гр.
  • Йогурт або нежирний кефір - 2 л.
  • Фенхель - 1 пучок
  • Листя м'яти - 0,5 пучка
  • Картопляні чіпси - 0,5 пакета
  • Житні сухарики - 1 упаковка
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 2 гр.

У рецепті даного супу використана основа для приготування грецького соусу «дзадзикі». Він відмінно підійде для легкого обіду в жаркий спекотний день.

Відрізняється холодний суп від окрошки використанням для основи натурального йогурту або нежирного кефіру і двох основних інгредієнтів - свіжого огірка і листя м'яти. Холодний суп дуже освіжає і не перевантажує шлунок. У більш густішій консистенції можна використовувати в якості заправки для салатів або як соус до м'яса.



Приготування блюда

1
Візьміть свіжі огірки, промийте їх і витріть. Залиште один огірок для прикраси, інші наріжте спочатку шматочками, потім покладіть у велику чашу і подрібніть блендером до стану кашки.
2
Листя м'яти і фенхель промийте, обсушіть на серветці, залиште кілька гілочок для прикраси молочного супу, решту зелень наріжте довільно, потім додайте в чашу до огірків і подрібніть блендером разом з ними.
3
Часточки часнику почистіть, промийте, обсушіть і теж подрібніть блендером, змішайте з основною овочевою масою.
4
Охолоджений йогурт або нежирний кефір вилийте в чашу міксера, додайте трошки солі і викладіть всі перемелені овочі та зелень. Перемішайте в міксері всю молочно-овочеву масу, щоб вона у нас наситилась киснем і трохи збільшилась в обсязі.
5
Рада: при підсолюванні холодного молочного супу пам'ятайте, що сир "фета" досить солоний, і ви можете пересолити свій суп.
6
Готовий холодний суп розлийте по глибоких піалах.
7
Додайте в суп кубики сиру "фета". (Можна його замінити схожим сиром «фетакса»).
8
Залишений для прикраси огірок наріжте дуже тонкими кружечками, прикрасьте ними піали з супом.
9
Додайте в кожну піалу трохи житніх сухариків і картопляних чіпсів.
10
Прикрасьте молочний холодний суп зі свіжих огірків листочками м'яти і пухнастими гілочками фенхелю.

У рецепті даного супу використана основа для приготування грецького соусу «дзадзикі». Він відмінно підійде для легкого обіду в жаркий спекотний день.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *