Користь кефіру

Цей молочний продукт, що вперше був виготовлений у Північній Осетії, людина починає вживати в їжу ще в дитинстві, коли лікарі призначають найперший прикорм малюкам. Дорослі більш вибагливі до кефіру – комусь він подобається, а комусь не дуже. Найчастіше, розібравшись, у чому полягають користь і шкода кефіру, людина самостійно приймає рішення, підходить цей продукт їй чи ні. І в цьому випадку переваги можуть опинитися на другому плані.

Безумовно, колосальна користь кефіру полягає в тому, що він легко засвоюється організмом людини, на відміну від молока, з якого був зроблений. Важливо, що при цьому кефір стимулює швидке засвоєння різної іншої їжі, яка спожита разом з ним.

Кефір за своїм складом є чудовим пробіотиком, тому користь кефіру полягає в тому, що з його допомогою можна позбутися дисбактеріозу, тобто відновти мікрофлору в кишківнику і шлунку після прийому різних лікарських препаратів під час лікування. Зараз навіть при застуді лікар може запросто призначити антибіотики, тому кефір в подібних ситуаціях буде дуже доречний.

Відомо, що регулярне вживання кефіру в їжу дозволяє нормалізувати в організмі процеси обміну речовин. Це, в свою чергу, призводить до загального зміцнення організму і поліпшенню самопочуття.

Існує ряд досліджень, проведених сучасними медиками і дієтологами, які говорять про користь кефіру в його сприянні виведенню з організму шлаків і шкідливих речовин. Знову ж, ефект може бути досягнутий, якщо цей продукт вживати помірно, але щодня.

Дехто стверджує, що користь кефіру – в його низькокалорійнийності, хоча і тут існують діаметрально протилежні думки. А правда в тому, що жирність кефіру може бути різною, від якої, власне, і залежить його енергетична цінність. Для любителів дієтичного продукту є кефір з нульовою жирністю.

Кефір також бере участь у зміцненні імунної системи людини. Цей продукт дуже доречний, коли необхідно позбутися від такої недуги, як синдром хронічної втоми. Кефір має гарну заспокійливу дію, як антидепресант він покращує в цілому стан нервової системи. Саме тому його включають в меню практично усіх лікувальних і лікувально-профілактичних установ.

Фахівці стверджують, що постійне вживання кефіру дозволяє боротися з таким захворюванням, як атеросклероз і позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи людини. Крім того, його вважають чудовим антиоксидантом.

Кефір поліпшує роботу сечостатевої системи, а завдяки своєму складу він зміцнює зуби і кістки, покращує стан волосся і нігтів. Багато жінок використовують його, як косметичний засіб, готуючи з кефіру маски для оздоровлення кольору обличчя.

Однак, незважаючи на таку масу позитивних ефектів, у ряді ситуацій шкода від кефіру цілком реальна. Справа в тому, що кефір протипоказаний людям, які страждають від виразкових хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки. Неможна вживати кефір хворим на гастрит при підвищеному рівні кислотності.

Поза всяких сумнівів, тільки від людини залежить користь і шкода кефіру, які їм можуть бути отримані. При правильному підході ефект буде завжди позитивним. Тільки остання порада – потрібно, щоб кефір був першої свіжості і відмінної якості!

Цей молочний продукт, що впеше був виготовлений у Північній Осетії, людина починає вживати в їжу ще в дитинстві, коли лікарі призначають найперший прикорм малюкам. Дорослі більш вибагливі до кефіру — комусь він подобається, а комусь ні. Найчастіше, розібравшись, у чому полягають користь і шкода кефіру людина самостійно приймає рішення, підходить цей продукт їй чи ні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *