Пасхальний куліч

Складові:

  • Молоко-1 л.
  • Дріжджі - 200 гр.
  • Цукор - 500 гр.
  • Жовтки - 15 шт.
  • Вершкове масло - 200 гр.
  • Кукурудзяна олія - ​​80 гр.
  • Ізюм - 200 гр.
  • Лимон (для цедри) - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 2 пакетики
  • Коньяк - 2 ст.л.
  • Борошно-3 кг.
  • Сіль - 1 щіпка

Для глазурі:

  • Білок - 1 шт.
  • Цукор - 50 гр.
  • Лимонний сік - 1 ч.л.

Більшість господинь до православного свята Великодня самі печуть ароматні паски. Ось і ми хочемо сьогодні поділитися своїм рецептом.

Паска з лимонною цедрою не може не сподобатися. Хочете, щоб паска вдалася? Беріться за куховарство з душею і любов'ю і у вас завжди все вийде!



Приготування блюда

1
Дріжджі необхідно розтерти в половині молока, потім додати до них 1 ст. ложку цукру і стільки ж борошна, щоб тісто вийшло, як для оладок. Тісто треба залишити для опари і дати підійти йому два рази і обидва рази тісто слід осадити.
2
Далі в окремому сотейнику необхідно з'єднати разом залишки молока, кукурудзяне і вершкове масло і поставити сотейник на вогонь, довести масу до кипіння і зняти з плити.
3
Курячі жовтки слід збити з рештою цукру, додати до маси 2 пакетики ванільного цукру, потім залити всю масу трохи охолодженим молоком з маслом, все перемішати і дати охолонути.
4
Додати отриману масу в опару. Туди ж всипати родзинки. Лимон промити, обтерти і дрібною теркою зняти з нього цедру, потім додати її в опару.
5
Далі викласти залишки борошна і влити коньяк. Замісити тісто для паски. І знову дати тісту підійти два рази і обминути.
6
Тісто, що підійшло слід розкласти по змазаним маслом формам для пасок. Знову дати тісту останній раз підійти.
7
Тепер залишилося виставити форми на деко, помістити все в духовку і випікати паски до готовності. Готову випічку треба вийняти з формочок і змастити глазур'ю. Можна присипати їх різнобарвною карамеллю.
8
Всі інгредієнти глазурі треба змішати і збити ретельно віночком. Готовою масою змастити паску з лимонною цедрою, а потім прикрасити за бажанням.

Більшість господинь до православного свята Великодня самі печуть ароматні паски. Ось і ми хочемо сьогодні поділитися своїм рецептом.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *