Сирна запіканка з морозивом і полуницею

Складові:

  • Сир будь-якої жирності - 250 гр.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Яблуко - 1 шт.
  • Сметана - 200 гр.
  • Сире яйце - 2 шт.
  • Борошно - 3 ст.л.
  • Цукор - 4 ч.л.
  • Вершкове масло - 50 гр.
  • Сіль - 2 гр.
  • Полуниця - 100 гр.
  • Морозиво - 250 гр.

Для літнього дитячого заходу можна приготувати відмінний молочний десерт, який буде одночасно і смачним, і ситним.

Пропонуємо вашій увазі рецепт сирно-яблучною запіканки, яку можна подати в холодному вигляді разом з морозивом і полуницею.



Приготування блюда

1
Зараз ми займемось приготуванням основи для даного десерту - сирною запіканкою з яблуками. Для цього ми візьмемо яблука середніх розмірів. Шкірку не варто з них видаляти. Треба тільки промити плоди і добре їх обтерти рушником. Потім треба розрізати плоди навпіл, видалити їх серцевину і нарізати яблука дуже тоненькими пластинками.
2
В глибокій мисці необхідно розтерти сирі яйця разом з цукром, сіллю і додати до них пакетик ванільного цукру.
3
Як тільки яєчна маса трохи спіниться, можна ввести в неї сметану і просіяне борошно. Все ретельно перемішати.
4
Сир спочатку необхідно перетерти за допомогою виделки або збити блендером.
5
Потім сирну масу слід додати в масу для запіканки. Ще раз добре перемішати всі інгредієнти.
6
Тепер вам потрібна глибока сковорода (без ручки, щоб в подальшому помістити її в духовку). На сковороді треба розтопити шматочок вершкового масла.
7
Потім на розтопленому маслі слід спасерувати яблучні пластинки.
8
Як тільки яблука почнуть ставати м'які, сковороду слід зняти з вогню і остудити яблука, не виймаючи їх із сковороди.
9
Поверх охолонувших яблук треба викласти сирну масу, розрівняти і помістити в духовку на 30-40 хвилин. Температуру слід довести до 180оС.
10
Готову запіканку остудіть, потім поріжте прямо в сковороді і шматочками викладіть на тарілки. Зверху покладіть кульки морозива і свіжу полуницю.
11
Молочний десерт - сирна запіканка з морозивом і полуницею готовий. Приємного вам дня!
>

Для літнього дитячого заходу можна приготувати відмінний молочний десерт, який буде одночасно і смачним, і ситним.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *