Унікальна користь ряжанки: кому, коли і скільки її пити

Ряжанка

Ряжанка — це традіційній український молочний продукт кремового кольору, Який можна найти в кожному продуктовому магазині. Ряжанка готовится з топленого молока, ее жірність ставити від 2,5% и более. У Цій статті ми розповімо, в чому особлівість ряжанка, чим вона відрізняється від других молочних продуктів, кому и коли Варто ее пити, кому ряжанка НЕ ​​рекомендується.

Історична довідка

Ряжанка вважається традіційнім кисломолочні напоєм України, России та Білорусії. Відомо, что господині на Русі здавна готувалі ряжанка в печі. Для цього при високих температурах нагрівалі молоко и вершки, що не доводячі до кіпіння, поки смороду НЕ набувалі красивий кремовий колір. Во время нагрівання молочні Білки взаємодіють з молочних цукром, в результате чого утворюється нова Речовини — меланоідов. Саме меланоідов забезпечують Унікальний колір топленого молока и Оксамитовий смак. После цього, в пряжене молоко додавали сметану и заквашувалі — так Вихід ряжанка.

У сучасности ВИРОБНИЦТВІ ряжанка готують з топленого молока з Додавання ацідофільніх бактерій. Молоко спочатку пастерізують, щоб зніщіті шкідливі мікроорганізми, после чого додаються в него СПЕЦІАЛЬНІ молочно-кіслі бактерії.

Cклад ряжанки

Ряжанка, як и інші молочні и кісломолочні продукти — це справжнє джерело корисних Речовини и мікроелементів. Речовини, Які входять до складу ряжанка:

  • Вітаміни А, В1 и В2, С, Е, РР и бета-каротин.
  • Велика Кількість кальцію и фосфору.
  • Магній.
  • Калій и натрій.
  • Моносахариди та дисахариди.

Ряжанка «Ясне сонечко» та її корисні властивості

Безсумнівна перевага ряжанка — це високий вміст кальцію и фосфору. Один стакан ряжанка Забезпечує почти 25% добової норми кальцію и 20% добової норми фосфору.

А також:

  • Ряжанка легко засвоюється організмом.
  • Білок, что містіться в ряжанка, розщеплюється швидше, чем білок, что містіться в молоці и кефірі.
  • Ряжанка добро впліває на роботу шлунка и травної системи в цілому.
  • Регулярне споживання ряжанка нормалізує роботу нірок.
  • Споживання невелікої кількості ряжанка перед їжею допомагає відновіті кислотно-лужний баланс.
  • Ряжанка містіть бактерії, Які допомагають розщеплюваті їжу и покращують ее засвоювання.
  • Ряжанка спріяє віділенню жовчі, за рахунок чого стімулюється апетит.
  • Пити ряжанка рекомендується при підвіщеному тиску (гіпертонії).
  • Ряжанка незамінна в літню спеку як напій, втамовує Спрага.
  • Випити немного ряжанка Варто в разі переїдання — через Якийсь час в організмі відчутній легкість.
  • Рекомендується пити ряжанка на ніч — в ній містіться велика Кількість калорій и пожівніх Речовини, что дозволити Зберегти почуття сітості до ранку.

Протипоказання

Як и у будь-которого продукту, у ряжанка є протипокази. Чи не рекомендується пити ряжанка людям, у якіх Виявлено непереносімість молочного Білка. З обережністю до споживання ряжанка Варто поставити тім, хто страждає підвіщеною кіслотністю. Протипоказане ряжанка людям з віразковою хвороби и гастритом з підвіщеною кіслотністю.

Крім того, ряжанка — Досить жирний продукт, тому не рекомендується тім, хто стежа за нормою жірів в раціоні.

З обережністю прійматі ряжанка Варто людям, у якіх обострения панкреатиту (рекомендується включать в раціон невелікі кількості при ремісії, віддаючі предпочтение нежирному продукту).

Ряжанка НЕ ​​рекомендується поєднуваті з іншімі Джерелами Білка (рибою, м’ясом, яйцямі). Найкраще пити ряжанка з овочами, фруктами або бездріжджовій хлібцямі.

При віборі та купівлі ряжанка обов’язково звертайте Рамус на срок прідатності ряжанка. Обов’язково зверніть увагу на упаковку — вона винна буті цілісна й неушкоджена. Если цілісність упаковки порушена, ні в якому разі НЕ купуйте такий продукт.

Колір якісної ряжанка кремовий, консістенція густа. Кількість відокремілася Сироватко винне буті НЕ більше 3%. Запах при відкрітті — Приємний, що не різкій.

Ряжанка в кулінарії

Як и інші кісломолочні продукти, ряжанка широко вікорістовується в кулінарії. З ряжанкою можна готувати:

  • фруктові та овочеві смузі;
  • пішні и ароматні млинці, оладки;
  • різного роду віпічку: хліб, торти, кекси, запіканкі;
  • желе та інші солодкі десерти.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *