Вергуни на кефірі: смачні і дуже м’які

Вергуни на кефірі

Смак родом з дитинства.

Готуються вергуни легко і просто. Зазвичай їх готують на сніданок або полуденок.

З цієї кількості продуктів виходить ціла гора смачненького.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 550-600 г
  • цукор — 3 ст. ложки
  • яйце — 1 шт.
  • сода — 1/2 ч. ложки
  • сіль — 1/2 ч. ложки
  • кефір — 300 мл
  • олія рослинна для смаження

Приготування:

  1. У глибоку ємність вбиваємо яйце. Додаємо сіль і злегка збовтуємо.
  2. Потім вливаємо кефір і додаємо цукор.
  3. Перемішуємо, додаємо соду. Усі продукти добре перемішуємо до однорідності.
  4. Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Спочатку це робимо в посуді, потім перекладаємо на стіл.
  5. Замішуємо м’яке тісто. Сильно не потрібно забивати його борошном.
  6. Накриваємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин.
  7. Після, злегка обминаємо і розкачуємо в тонкий пласт товщиною 5-6 мм.
  8. Пласт тіста розрізаємо на смужки, шириною 5 см.
  9. Кожну смужку розрізаємо на невеликі ромбики.
  10. Посередині кожного ромбика робимо надріз.
  11. Через надріз вивертаємо одну сторону тіста, формуючи заготовки вергунів.
  12. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо смаколики з двох сторін, до золотистого кольору.
  13. Готові вергуни перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
  14. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).

Смачного!

Комментарии закрыты.