Запіканка з макаронами і сиром

Складові:

  • Макарони «спіральки» - 300 гр.
  • Сир - 400 гр.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сире яйце - 3 шт.
  • Сметана - 100 мл.
  • Мелені сухарі - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Вершковий або сметанний сир (подрібнений) - 2 ст.л.
  • Сіль - 2 гр.
  • Топлене масло - 1 ч.л.

З першого погляду можна не впізнати, що це запіканка. Ця страва скоріш нагадує рум'яний і апетитний пиріг з блискучою скоринкою. Та й під скоринкою зовсім не вгадувалися звичайні макарони. Ошатна і пишна запіканка з макаронами і сиром була подана разом з полуничним конфітюром.

Дізнавшись секрет приготування, і спробувавши зробити таке блюдо самостійно, ділемося рецептом приготування і з вами.



Приготування блюда

1
Щоб запіканка була не тільки смачною, а й привабливою зовні, найкраще її готувати з фігурних макаронних виробів. Відмінно виглядають в такому блюді «спіральки». У каструлю влити воду, присолити її і поставити на сильний вогонь.
2
Як вода закипіть викласти в неї «спіральки». Варити «спіральки» майже до готовності, щоб вони не розповзлися, а зберегли красиву форму.
3
Готові «спіральки» відкинути на друшляк і злити всю воду.
4
Сир збити блендером, додати в нього два жовтки, цукор звичайний і ванільний, всю масу гарненько перемішати і ще раз збити блендером.
5
Окремо збити три білка до піни. Додамо білкову піну в сирну масу, акуратно перемішати компоненти.
6
У добре вимішаний сир викласти «спіральки» і ніжно перемішати, щоб не пошкодити їх форму.
7
Візьміть для випічки вогнетривку скляну форму або керамічну ємність, смажте її рясно топленим маслом.
8
Потім присипте промазане дно і стінки форми меленими сухарями і викладіть на них макаронно-сирну масу, красиво розрівняйте масу, не натискаючи на неї.
9
Сметану з'єднайте з залишившимся жовтком, натріть шматочок вершкового або сметанного сиру в цю масу, гарненько перемішайте склад і залийте ним запіканку.
10
Помістіть форму в гарячу духовку на 15 хвилин.
11
Запіканка з макаронами і сиром готова, подавати до столу її можна прямо в скляній формі, де вона запікалася. При подачі шматочки запіканки можна полити фруктовим сиропом або варенням.

З першого погляду можна не впізнати, що це запіканка. Ця страва скоріш нагадує рум’яний і апетитний пиріг з блискучою скоринкою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *